لیست اختراعات طاهره روحانی بسطامی
حضور تركيبات سولفوردار در سوختهاي فسيلي به عنوان يكي از منابع اصلي توليد SOx در جهان كه يكي از عوامل اصلي آلودگي هوا، بارانهاي اسيدي و تخريب تجهيزات ميباشد، شناخته شده است. به دليل اثرات تخريبي اكسيدهاي سولفور، مشخصات و غلظت تركيبات سولفوردار در سوختهاي فسيلي مانند بنزين و گازوئيل، روزبهروز در سراسر دنيا سختگيرانهتر ميشود. فرآيند سولفورزدايي اكسايشي در مقايسه با فرآيند سولفورزدايي هيدروژني، نيازمند شرايط ملايمتري همچون دماي محيطي و فشار اتمسفري ميباشد و به عنوان يك فرآيند اميدواركننده در حذف عميق تركيبات سولفوردار در سوختهاي فسيلي در نظر گرفته ميشود. همچنين، در سالهاي اخير پلياكسومتالاتها به عنوان كاتاليستهاي سبز، توجه ويژهاي را به دليل بازده بالا در فرآيند سولفورزدايي اكسايشي به سمت خود جذب كردهاند. كامپوزيت Mo132/AC در سولفورزدايي اكسايشي داراي عملكرد ويژهاي است و سبب حذف تركيبات سولفوردار (همچون ديبنزوتيوفن از يك سوخت مدل) با بازدهي در حدود 100 درصد ميگردد. بكارگيري كربن فعال به عنوان پايهاي كاملا ارزان و در دسترس براي {Mo132} سبب افزايش ظرفيت جذب تركيبات سولفوردار بر روي كاتاليست، سادگي بازيابي كاتاليست از محيط واكنش و نيز افزايش بازده سولفورزدايي در سوخت مدل ميشود. بر اساس نتايج، كامپوزيت Mo132/AC قادر است در شرايط بهينه و در دماي محيط (C ᵒ 25) بازدهي برابر با 99.5% و يا حتي بيشتر در سولفورزدايي اكسايشي داشته باشد.
با توجه به اثرات مخرب ناشي از مسموميت برخي از داروها بر روي انسان، استفاده از روش ها و دستگاه هاي دقيق و معتبر جهت شناسايي اين مواد ضروري مي¬باشد. در اين پژوهش به دليل استفاده از تكنيك رنگ سنجي در مقايسه با ديگر روش ها ديگر نيازي به ابزار و دستگاه هاي پيچيده و گران قيمت و همچنين پرسنل با تجربه و كارآمد براي كار كردن با اين دستگا ها نداريم و تشخيص در كمترين زمان ممكن ( 3 الي 6 ثانيه) صورت مي¬گيرد. تاكنون از روش هاي مختلفي جهت سنتز نانوذرات استفاده شده است. در اين پژوهش، براي اولين بار نانوذرات عامل دار شده طلا (گروه عاملي POM ) با استفاده از تكينك امواج فراصوت سنتز گرديدند. مزاياي مهم اين روش شامل سنتز در زمان كوتاه (30 دقيقه)، بدون افزودن مواد شيميايي، سنتز در دماي محيط و همچنين ايجاد ذراتي با حد تشخيص پايين ( ppm 1) براي شناسايي مي¬باشد. همچنين اين نانوسنسور قادر به شناسايي استامينوفن در سرم خون و ادرار انسان و در زمان بسيار كوتا در حد ثانيه است. از آنجا كه مسموميت حاد استامينوفن با گرفتن سطح سرمي استامينوفن و تخمين زمان مصرف تشخيص داده مي شود، اين روش قابليت كاربرد در بخش مسمومين و آزمايشگاه هاي تشخيص طبي به عنوان تست سريع rapid test را دارد. از ديگر مزيت هاي اصلي اين محصول نيز مي-توان به انتخاب پذيري بالا، تشخيص رنگ با چشم غير مسلح، قيمت پايين و قابليت اجرا در محل اشاره كرد.
اين اختراع مرتبط با تهيه و تعيين مشخصات نانوالياف آكريلاتي/مغناطيسي و بررسي عملكرد آنها براي پيشتغليظ، تصفيه و فيلتراسيون آلايندههاي آلي از محيطهاي آبي ميباشد. دستيابي به نانوالياف با كمترين قطر ممكن، صرف مواد، انرژي و زمان كم، بهبود شرايط استخراج و حذف آلاينده از قبيل استفاده از كمترين مقدار نانوجاذب و كاهش ميزان حد تشخيص نسبت به ساير جاذب ها از مزاياي اصلي اين اختراع است. در اين اختراع از كوپليمرهاي آكريلونيتريل/ آكريليكاسيد استفاده شده كه به دليل گروه هاي عاملي اكسيژن دار بر روي سطح خود توانايي اندركنش با آلاينده هاي آلي موجود در محيط آبي را دارا هستند. در اين پروژه، پس از تهيهي نانوذرات Fe3O4 و كوپليمر آكريلونيتريل/ آكريليك اسيد ، نانوالياف اكريلاتي/مغناطيسي به روش الكتروريسي تهيه گرديد. نتايج نشان مي دهند بعد از افزودن نانوذرات مغناطيسي به ساختار نانوالياف قطر آنها از مقدار nm 360 به nm 74 كاهش يافته است. همچنين نانوالياف حاصل از مزيتهايي مانند سطح آبدوست و متخلخل و خاصيت مغناطيسي برخوردار هستند. حد تشخيص نانوالياف مغناطيسي mg/lit 03/0 با بازيابي 90 درصد مي باشد. در نهايت از نانوالياف اكريلاتي/ مغناطيسي در راستاي حذف و تعيين مقدار آلاينده هاي آلي (به عنوان نمونه در پژوهش مالاشيت سبز) استفاده گرديد.
اين روزها فعاليت هاي صنعتي گوناگون بصورت بي وقفه در حال گسترش هستند و ضايعات و فاضلاب هايي توليد مي كنند كه اغلب با مواد مضر و سمي آلوده شده اند. آلودگي آب با اجزاي سمي نگراني عمده براي سلامت انسان به شمار مي رود و فرايندهايي كه به منظور حذف اين الودگي ها به كار مي رود اغلب به لحاظ اقتصادي بسيار پر هزينه مي باشد. به همين دليل موضوع تصفيه آب و پس آب هاي صنعتي كه هدف اصلي اين اختراع است از دو بعد بهداشتي و اقتصادي حائز اهميت مي باشد. طراحي سيستم تركيبي جاذب ها جهت حذف موثر يون هاي كبالت استرنسيوم كادميوم و جيوه به دو روش حدف همزمان و تك مولفه اي مورد بررسي قرار گرفت. در ميان راه هاي گوناگوني كه جهت حدف يون هاي فلزي وجود دارد، استفاده از تكنيك جذب سطحي به خصوص جاذب هايي كه قيمت مناسب دارند و مقرون به صرفه هستند از اهميت ويژه اي برخوردار است. در اين اختراع ، سعي شده است كه حداقل مقدار جاذب و زمان كوتاه جذب مورد استفاده قرار گيرد. اين طرح در مقياس صنعتي قابل اجرا بوده و زباله توليد شده آن خطري براي محيط زيست نخواهد داشت.
ماده مخدر مورفين در شمار پر مصرف¬ترين مواد مورد سوء مصرف در جهان قرار گرفته كه شناسايي به موقع و دقيق آن از اهميت ويژه¬اي برخوردار است. اين موضوع نياز به روش¬هاي شناسايي جديدي كه داراي ويژگي¬هايي نظير ارزان قيمت و با سرعت و دقت بالا را جهت شناسايي سريع و دقيق مواد مخدر را ايجاب مي¬كند. اين اختراع يك روش جديدي براي تشخيص حساس و بصري مورفين (MOR) در محلول¬هاي آبي با استفاده از نانوذرات نقره سنتز شده به روش امواج التراسونيك پرداخته است. تعاملات پيوندي بين نانوسنسور و مورفين باعث تجمع و رشد AgNPs و در نتيجه تغيير رنگ نانو سنسور از رنگ زرد به سياه دودي مي¬شود كه مي¬تواند توسط دستگاه اسپكتروفتومتر UV-vis يا حتي چشم غير مسلح مشخص شود. . نتايج كسب شده نشان داد كه روش رنگ سنجي بوسيله نانوسنسورهاي سنتز شده يك روش سريع، ساده، كم هزينه و همراه با بهره¬دهي بالا است كه مي¬توان از آن جهت شناسايي مورفين در سم¬شناسي قانوني و باليني استفاده نمود.
اپيدمي Covid-19 بهعنوان يكي از مهمترين فجايع سلامت جهاني قرن و بزرگترين چالش بشريت بعد از زمان جنگ جهاني دوم محسوب ميشود. در دسامبر سال 2019، يك بيماري تنفسي عفوني جديد در كشور چين ظاهر شد و توسط سازمان بهداشت جهاني بهعنوان بيماري Covid-19 نامگذاري شد (بيماري كروناويروس 2019). شناسايي افراد مبتلا به اين بيماري در روزهاي اوليه باعث كاهش شيوع بيماري ميشود. استفاده از تستهاي تشخيص سريع يكي از روشهاي جديد براي شناخت SARS-CoV-2 بهشمار ميرود. همچنين، بهرهگيري از تستهاي تشخيص سريع يكي از روشهاي جديد براي شناخت SARS-CoV-2 است. هدف از اين ثبت اختراع ساخت نانوسنسور شيميايي با استفاده از نانوذرات طلا عاملدار شده با اسيد سياليك براي شناسايي ويروس SARS-CoV-2 به دو روش نانوزيم و رنگسنجي است. نانوسنسور مورد نظر با استفاده از تكنيك كاهشي تهيه گرديد و جهت شناسايي عامل بيماري كوويد - 19 مورد استفاده قرار گرفت. ميانكنش بين نانوسنسور و اسپايك پروتئين سطح ويروس باعث تجمع و رشد نانوذرات طلا - سياليك و در نتيجه تغيير رنگ نانوسنسور از قرمز روشن به قرمز تيره و بنفش ميشود كه اين تغييرات بهوسيله چشم غير مسلح و همچنين، توسط دستگاه اسپكتروفتومتر UV-vis قابل مشاهده و اندازهگيري است. نتايج و كارآزماييهاي باليني نشان داد كه روش رنگسنجي بهوسيله نانوسنسور توليد شده يك روش تشخيصي سريع، بدون نياز به نيروي متخصص، كم هزينه با حساسيت و اختصاصيت بالا است كه مي¬توان از آن براي شناسايي SARS-CoV-2 در تستهاي غربالگري در مكانهاي مختلف از جمله: مراكز درماني، بيمارستانها، فرودگاهها، دانشگاهها و مدارس و... استفاده كرد. SARS-CoV-2, rapid diagnostic kit, nano-chemosensor
اختراع سنسور شيميايي تشخيص سريع و انتخاب پذير مورفين و متآمفتامين كه در زمينه شيمي و آزمايشگاه هاي تشخيص طبي مي باشد براي حل مشكلات پزشكي، اجتماعي، اقتصادي، قانوني و فرهنگي ناشي از سوء مصرف موادمخدر و روان گردان، به جهت استفاده از روش هاي آزمايشگاهي مناسب براي شناسايي اين تركيبات با هدف پيشگيري، تشخيصي، درماني و قانوني داراي اهميت مي باشد. راه حل ارائه شده ساخت نانوسنسور شيميايي با استفاده از نانو هيبريد نقره و مس براي شناسايي كمي و كيفي مورفين (MOR) و متامفتامين (MA) به روش رنگ سنجي و به طور همزمان با دو رنگ متمايز است. نانوسنسور با استفاده از تكنيك سونوشيميايي تهيه گرديد و جهت شناسايي مورفين و متامفتامين مورد استفاده قرار گرفت. ميانكنش بين نانوسنسور و مورفين باعث تجمع و رشد نانوهيبريد نقر-مس و در نتيجه تغيير رنگ نانو سنسور از رنگ زرد به سياه دودي براي محلول هاي حاوي مورفين و همچنين تغيير رنگ نانوسنسور از زرد به قهوه اي براي محلولهاي حاوي متاآمفتامين مي شود كه اين تغييرات به وسيله چشم غير مسلح و همچنين توسط دستگاه اسپكتروفتومتر UV-vis قابل مشاهده و اندازه گيري است. نتايج كسب شده نشان داد كه روش رنگ سنجي بوسيله نانوسنسور سنتز شده يك روش سريع، ساده، كم هزينه و همراه با بهره¬دهي بالا است كه مي¬توان از آن جهت براي شناسايي مورفين و متاآمفتامين در سم¬شناسي قانوني و باليني استفاده نمود
موارد یافت شده: 11